lördag 20 oktober 2012

Svenskar stödjer mänskligt lidandeHäromdagen fick jag hem ett lite annorlunda orange kuvert än det man brukar få. Det var en informationsfolder med latinamerikagrupperna som avsändare. I den berättar de om det svenska pensionssystemet och framförallt om AP-fonderna. AP-fonderna investerar våra svenska pensionspengar i olika företag världen över med mål att få bra avkastning, detta för att garantera trygghet till svenska pensionärer. Absolut inget fel i det, men måste verkligen AP-fonderna investera i företag som utnyttjar både miljö och människor?

Latinamerikagrupperna tar upp fall med gruvföretag som utsätter lokalbefolkningen för trakasserier samt använder upp/förorenar vattnet till förmån för gruvors drift. Jag tror ingen tycker det är rimligt att barn och vuxna inte ska kunna få vatten för dagen, varför stödjer vi svenskar då företag som utnyttjar människor på detta sätt?

För mig är det en självklarhet att svenska pensionspengar enbart ska investera i etiska företag som tar hänsyn till både miljö och människor.

Vad kan du göra?

  • Maila dina riksdagsledamöter och kräv att AP-fonderna enbart investerar i etiska bolag
  • Stöd kampanjen genom att sätta in ett bidrag på plusgiro 90 10 17-4För mer information.
http://latinamerikagrupperna.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar