fredag 8 februari 2013

Flyktinginvandring

I dagarna kan man läsa om hur M tillsammans med SD vill minska flyktinginvandringen. Anledningen till detta är att det inte går att integrera så många i samhället på en gång.

Tänk dig nu att du sitter i en livbåt tillsammans med din egen och tre andra familjer mitt ute i Atlanten. Ni är utmärglade, har gemongått enormt lidande och allt hopp om räddning känns oändligt långt borta. Plötsligt händer det som ni inte trodde kunde hända, ett fartyg skymtar vid horisonten. Äntligen kommer ni och de andra familjerna undsättas, glädjen är enorm för trots allt lidande kommer det bli bättre. De andra familjerna tar sig tryggt ombord, men när ni ska gå ombord står en kapten vid religen, en fetlagd man med tom blick. Hans släpiga uppsyn faller på er och han säger att ni inte får komma ombord. Det finns redan för många av er säger han. Det är för dyrt och obekvämt att ta ännu fler. Men var lugn säger han, det kommer säkert fler fartyg.

Det handlar inte om att integrera människor, det handlar om att rädda livet på människor. Något som är vår skyldighet som medmänniskor. Ingen väljer att fly sig eget land till ett främmande kallt land i norden. När ens hemland slås i spillror gör man allt för att skydda sig själv och sin familj. Skulle du själv inte göra vad som helst för trygghet?

Idag känns Sverige kallare än någonsin och medmänskligheten känns mindre för varje dag. Det går inte att kalkylera värdet på ett människa och säga att vi kan bara ta så här många...Sverige lider inte. Inte i ett samhälle med 5 veckors betald semester, rut/rotavdrag och villor för miljoner.

7 kommentarer:

 1. Läs gärna det här inlägget från en som verkar insatt i problematiken.

  http://www.newsmill.se/node/49056

  För övrigt förvränger du Moderaternas ansats. Billström pratade mest om anhöriginvandring och "uppenbart ogrundade asylansökningar".

  MVH,
  KM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag pratar inte om integration eller anhöriginvandring som den artikeln handlar om. Just nu är det krig i Syrien och tusentals människor flyr landet till blandannat Sverige (bra artikel om det i senaste Fokus). Extremt utsatta människor som behöver hjälp och inte kalla handen. Integrationsfrågan är en helt annan och det är intressant hur de flesta verkar blanda ihop dem. Det jag pratar om är en akutinsats för att rädda liv. Sen behöver givetvis de människor "integreras" (hemskt ord btw) om de ska kunna bo i Sverige resten av livet men detta ska inte fälla avgörandet om vi ska ta emot eller inte.

   Radera
 2. Är inte den bästa ansatsen att hjälpa folket i närområdet då? Om man vill ha ett verkligt resultat.

  Vidare finns där länken till din fråga, även om du inte ser den än, i Moderaternas (eventuella) utspel där en massanstorming av asylsökande gör Sveriges hantering en stor otjänst. Per capita ser Sverige 6x Tyskland, 5x Frankrike och drygt 6x Danmark asylsökande för att ge några exempel. Man kan inte bara låtsas som om det inte är så.

  Mvh,
  KM

  SvaraRadera
  Svar
  1. FN försöker just detta men det går inte pga krissituationen. Det går inte att hjälpa människor om man inte kan nå dem. Det är krig...

   Vad klagar du för? På vilket sätt drabbar det dig om Sverige skulle ta emot 20x mer än andra länder. Givetvis är det bra om fördelningen är uppdelad enligt länders storlek etc men man kan inte låta byråkrati komma i vägen för människors liv.

   Radera
 3. 1) Problemet är ju, bl.a., att de flesta som kommer INTE HAR asylskäl.

  2) Redan nu knakar systemet i fogarna. Att ta emot 20x fler skulle innebära att Sverige upphör att existera nära nog. Tror inte det finns ett folkflertal för det.

  Mvh,
  KM

  SvaraRadera
 4. Flyr du från krig tycker jag du har asylskäl. Det finns en anledning till att de flyr.

  Sverige är vad man gör det till. Jag skulle inte vara stolt över ett Sverige som säger nej till ensamkommande flyktingbarn som flytt från hemskheter. Tänk dig samma situation själv.

  SvaraRadera
 5. Läste du ens min kommentar?

  Eftersom det kommer horder av människor UTAN asylskäl tar det ork och resurser från Migrationsverket som kunde användas till ngt bättre, t.ex. de med verkliga asylskäl.

  Hur kan det vara fel att vilja åtgärda det?

  //KM

  SvaraRadera