måndag 12 november 2012

Fungerande windowfarm!

Äntligen, efter många timmars slit så har jag fått min windowfarm version 1.0 (beta) att fungera som den ska. Jag har planterat ut sticklingarna som jag har drivit upp i växthuset, iaf körsbärstomaterna, chillin, basilikan och salladen. Myntan och jordgubbarna är fortfarande för späda och behöver mer tid i kuvösen. Hemmaodlade jordgubbar till nyår känns lite långt bort just nu men kanske lite hemmagjord pesto iaf :)

Här kommer några bilder från version 1.0 (beta).

Vattenslangen går från en kruka som agerar vattentank till en t-koppling där luft från pumpen blandas med vattnet som pumpar upp det i listen. Jag har borrat ett litet hål i listen där jag leder ut slangen till den översta krukan. Jag har borrat hål i krukorna och en kedja leder vattnet till krukorna under för att till sist hamna i tanken igen.

Högst upp sitter en super growspot på 15W som har en blandning av blått och rött ljus (violett) som som stimulerar växternas tillväxt, denna är igång på natten via en timer.

Det har gått bra än så länge så nu är det bara att hålla tummarna för att det fortsätter åt rätt håll. Fortsättning följer!

2 kommentarer:

  1. Var köpte du lamporna någonstans?

    SvaraRadera
  2. Hej Patrik
    http://gemma-led.se har bra lampor och trevlig service om man vill ha LED annars går T5 lysrör väldigt bra också.

    Mvh / Niklas

    SvaraRadera